Skip to main content
Инверторни климатици

Покупка на климатик – какъв да изберем и от къде да го купим

Високите температури през лятото правят некомфортно стоенето у дома през деня, а нощем, когато дойде време да си лягаме, високата влажност и усещане за задух, което се носи във въздуха, ни пречат да имаме пълноценен и възстановителен сън.

Същото е положението и в офиса. Как е възможно да се работи и да се концентрираме върху задачите си, когато температурата навън премине бариерата от 30 градуса и се отправи към 40-те?

Без климатик просто е немислимо, но какъв да е той

Инверторните климатици са най-новото поколение климатична техника, която ни “глези” вече години. Този тип уреди постепенно изместиха конвенционалните климатици.

Предимствата на инверторите са на всяко ниво, защото те са много по-икономични, по-лесни за поддръжка, по-естетични, безшумни и разбира се – много по-ефикасни в своята работа.

По-малко разходи за ток

Инверторните климатици се създават с много по-високо ниво на икономичност, отколкото старите конвенционални уреди. Инверторите намаляват с около 30% сметките за ток на всеки, който замени стария конвенционален уред с тях.

Разходът намалява, тъй като инверторите не се включват и изключват всеки път, когато достигнат желаната температура в помещението. Вместо това, климатикът има високо чувствителни сензори.

Те му позволяват да намали оборотите на работа с достигането на желаната температура в помещението. Така се спестява най-енергоемкия процес в работата на климатика – включването и изключването.

По-тиха работа

Инверторните климатици се отличават с това, че работят много тихо и на практика остават напълно незабележими, когато се ползват в помещението, в което се спи. Те са много тихи и вие напълно ще можете да забравите, че в стаята работи уред.

Това, в комбинация с приятната прохлада, е добра предпоставка за качествен нощен сън и почивка.

От къде да го купим и кога

Най-изгодният вариант за покупка на климатик е онлайн (разгледайте в Klimatici.bg). В интернет можете да намерите много добри предложения, като в повечето случаи се предлага и монтаж заедно със закупения уред.

За да закупите продукта на добра цена, трябва да следите регулярните промоции. Освен това Коледа и “Черен петък” са периоди с много големи намаления, които дават възможност да се възползвате максимално от отстъпките. Понякога цената на един уред може да се намали с 20 – 30 и дори повече процента.