Skip to main content
Телефонни протектори

Протектори за дисплей – какво е най-добре да изберем

Протекторът за дисплей е най-добрият приятел на вашия мобилен телефон, защото може да го предпази тогава, когато сте проявили невнимание за миг и любимият ви смартфон се е озовал на земята.

Въпросът е какво да изберем и как да попаднем на най-точния продукт. Като се започне от материалът, здравината, съвместимостта и се стигне до цената, всичко това е от голямо значение, а огромният избор не ни улеснява ни най-малко.

Материал – кои протектори са най-добри

В търговската мрежа се предлагат екранни протектори от всякакви материали, в това число от пластмаса, стъкло, както и популярните напоследък течни протектори.

Съответно, най-препоръчвани са изработените от стъкло, тъй като те са ултра устойчиви. Този тип протектори са значително по-добри за предотвратяване на драскотини, пукнатини и счупвания, отколкото пластмаса.

Въпреки това, пластмасовите протектори също могат да са много добър избор, особено ако са създадени точно за вашия модел мобилен телефон. Те се повреждат при изтърване и често пъти налагат подмяна, но от друга страна, те са и много достъпни като цена.

Съвместимост с устройството

В много случаи, производителите на протектори за мобилни телефони създават отделни модели протектори за отделните марки и модели мобилни устройства (вижте в MyTel.bg), но това важи по-специално за по-популярни смартфони, каквито са Samsung и iPhone.

Със сигурност има и модели и марки, за които не се произвеждат специални протектори. В такива случаи, разбира се, не означава, че трябва да останете без протектор, а просто, че ще трябва да вземете нещо, което е създадено за група мобилни устройства, които имат параметри, подобни на вашето.

Как се поставя протектор на телефон

Всеки си мисли как се поставя протектор на телефон, докато не му попаднат от онези течни протектори, които са изключително ефикасни, но като че ли имат за цел не само да предпазят телефона, но и да натрият носа на всезнайковците, които си мислят, че поставянето на протектор е фасулска работа.

Във всеки случай, ако стриктно следвате ръководството на продукта, би трябвало той да бъде залепен точно както трябва върху смартфона. Разбира се, изключително важно е да се уверите, че сте почистили първо екрана си от прах, мръсотия и косми, тъй като в противен случай те ще останат под протектора и ще ви дразнят.