Skip to main content
Плочки за баня

Плочки за баня – 3 вида настилки, които да обмислите

Най-после реновирате дома си в съвременен стил и ви предстои цялостно ремонтиране на банята? Или пък ви се налага тепърва да започнете с облицоването на мокрото помещение на новия си дом, в който все още не сте се нанесли? Основен въпрос, който следва а разгледате тук е какъв вид плочки за баня да изберете.

Основно 3 са видовете плочки, които собствениците най-често „претеглят“, за да решат кое е най-подходящото облицовъчно средство, според техните нужди и предпочитания. Отговорът не е еднозначен, затова това четиво се стреми по-скоро да даде насоки за предимствата и недостатъците на тези 3 вида плочки, така че сами да прецените кои са най-точните за вас. Приятно четене!

Фаянс – плочки за баня за създаване на красива декорация

Фаянсът е най-крехкият от трите най-разпространени вида плочки за баня. Затова се използва не за пода, а за облицоване на стените в банята. Най-често се залага на създаване на акценти с фаянсови плочки.

Затова и този тип облицовка се създава в най-различни форми и дизайни, тъй като основната ѝ роля е декоративна. Разбира се, предлагат и нужната практичност – почистват се лесно и повърхността им не попива влагата.

Идеята за създаване на акцент с различни плочки в банята ви се струва много добро попадение? Голямо разнообразие и широк избор на различни цветове, дизайни, текстури и размери фаянсови плочки ще откриете онлайн. Там със сигурност ще намерите вдъхновение за изграждане на интересна съвременна баня с модерен стил.

Теракотени плочки за баня – бюджетно и ефективно решение

С теракотените плочки може да облицовате както пода, така и стените на банята. Те са по-здрави от фаянсовите плочки. В сравнение с гранитогреса като вариант за подова настилка в банята предлагат едно съществено предимство – задържат по-добре акумулираната топлина. Затова ако обичате да ходите боси в банята, може би именно това е решението за вас. Ако пък леко хладното усещане под краката не ви притеснява, може да заложите на гранитогреса.

Друго предимство на теракотените плочки пред гранитогреса е тяхната сравнително по-ниска цена. Това ги прави по-достъпното и бюджетно решение. Освен това те са много вариативни и с тях може да развихрите въображението си, изграждайки интересен интериор в банята.

Това е най-старият вид плочки за баня, но той никога не излиза от мода. Продължава да се използва с пълна сила и днес, като производителите наблягат на съвременния дизайн за поддържане на тяхната актуалност.

Гранитогрес – плочките за баня с най-луксозно усещане

Ако цената не ви притеснява, със сигурност и майсторите ще ви посъветват да изберете гранитогреса. Това е най-здравият от всички варианти и е особено подходящ за плочките на пода в банята.

Предлага се и в много декоративни дизайни и текстури, затова е приложим и за облицоване на стените и създаване на красиви и стилни акценти. Предпочита се особено в бани с неутрални, натурални цветове и дървесни тонове. Единственият по-съществен минус е задържането на по-ниска температура на повърхността на плочките от гранитогрес.

Търсите качествен теракот или гранитогрес на изгодна цена? В магазините ще откриете богат асортимент от различни модели, стилове и размери, което ще ви помогне да направите най-добрия избор.