Skip to main content
Етерични масла

Кое етерично масло е подходящо за поставяне в гардероба

За всеки човек би било много приятно, ако усети нежен и елегантен парфюмен аромат при отварянето на гардероба с чистите дрехи. А и нали самите дрехи ще попият от уханието?

Но знаете ли, че има някои етерични масла, които заради своя аромат или пък заради свойствата, които притежават, са особено препоръчвани за поставяне в гардероба? Нека видим кои са тези масла и защо са толкова подходящи.

Ако искате гардеробът да ухае на пролет

Всички ние обичаме пролетта, а едно от най-прекрасните качества на този сезон е усещането за свежест и уханието, което се носи наоколо.

Ако искате да внесете част от свежия и прохладен аромат в дома си, можете да капнете 2 или 3 капки етерично масло от здравец върху памучна кърпичка и да я поставите в гардероба. Звучи просто, но уханието може да ви изненада със своята неустоимост.

Ако искате да прогоните и вредителите

За да ароматизирате гардероба си (а и дрехите в него) с нещо, което не само ще ухае нежно, но и ще държи молци и други досадни вредители далеч от вашите дрехи, можете да добавите 2 или 3 капки етерично масло от лавандула (вижте в Pranarom.bg).

Това е особено подходящо, ако гардеробът е в спалнята ви, тъй като това ще повлияе добре и върху качеството на съня ви. Съчетаването на приятно ухание и други полезни качества прави лавандулата може би най-популярният избор.

Ако не можете да изберете между лавандулата и здравеца, можете да направите съчетание с по 2 капки етерично масло от всяко от тях. Това ще създаде възхитително свеж и нежен пролетен аромат, който ще ви радва всеки път, когато отворите вратата на гардероба.

Ако искате да внесете аромат на лукс и елегантност

Ако основният ви приоритет е да създадете аромат на лукс и елегантност, тогава сред възможните варианти трябва непременно да бъде и сандаловото дърво. Уникално в своя аромат, то често бива използвано от търговците.

Ползва се в елегантните и скъпи бутици, с което се цели създаване на усещане за скъпи продукти, а това има за цел да ви накара да сте по-щедри и да не се изненадвате от цените. Защо да не използвате това луксозно етерично масло и у дома?