Skip to main content
Долни чаршафи

Качествено спално бельо – какво да търсим

Инвестицията в качествено спално бельо е нещо, което винаги си заслужава, тъй като прекарваме в леглото около ⅓ от целия си съзнателен живот. Да не споменаваме, че от добрия сън зависи качеството на живота ни като цяло.

Освен това, спалното бельо като цяло се амортизира бързо, ето защо по-голямата инвестиция означава, че ще можем да използваме това, което сме закупили много повече време.

Някои специалисти в тази област казват, че разликата между евтино и скъпо спално бельо може да е двойна като цена, но разликата в продължителността на живота между двата артикула може да е десетократна.

Естествените материи

Един от основните параметри, които определят дали спалното бельо е качествено, това е материята, от която то е направено. Оказва се, че все ощв, въпреки огромното разнообразие от синтетични материи, все пак естествените тъкани са най-търсени.

Именно това, дали материята е естествена, определя дали говорим за качествен артикул (ако търсите качествено спално бельо от естествена материя, можете да посетите PoPijami.bg).

Така например, ленът е много добър избор, тъй като той става не само все по-удобен след всяко пране, но също така и може да издържи дълги години без да претърпи каквито и да било промени.

Колко гъста е самата плетка

Един от факторите, които определят качеството на комплект спално бельо, това е гъстотата на нишките на квадратен сантиметър. Това се определя за особено важен фактор, когато говорим за памучни тъкани.

При тях гъстотата на нишките е от наистина огромно значение. В търговската мрежа се продават памучни комплекти от типа ранфорс, при които имаме много голяма гъстота на памучната тъкан.

Това на свой ред прави чаршафите по-приятни на допир и ги кара да “падат” тежко по краищата на леглото.

Заслужава ли си да инвестираме в български продукти

Казано с една дума, да. Българските производители създава спално бельо от естествени материи и с изключително голямо качество. То е много конкурентно на европейския пазар, тъй като успява да съчетае здравина, стилна изработка, качествено усещане при допир и достъпна цена.

Българските продукти, независимо дали са от памук, лен или друга материя, определено имат с какво да се похвалят, ето защо са хит не само сред потребителите у нас, но и на европейския пазар като цяло.