Skip to main content
Автоматик под наем: За леко и безпроблемно шофиране

Автоматик под наем: За леко и безпроблемно шофиране

Автомобилите с автоматични скорости имат много предимства, което ги прави доста търсени от хора, които планират покупка на нов автомобил. Но тази тенденция не подминава и фирмите за отдаване на автомобили под наем.

Все повече хора, които искат да наемат возило за пътуване от точка А до точка Б, избират автомобили с автоматични скорости (можете да разгледате предложенията на SpeedyCars.eu).

Автоматик под наем: Лесно шофиране и без умора

Няма съмнение, че автомобилите с автоматични скорости са много по-лесни за управление, особено за тази част от потребители, които са сравнително начинаещи и с по-малко опит зад волана.

Това прави вземането на автоматик под наем по-подходящ за всеки, който изпитва затруднения с ръчните трансмисии.

Освен това, без педал на съединителя, който постоянно да включва и изключва, шофирането на автомобил с автоматична трансмисия може да бъде по-малко уморително, особено при натоварен трафик или по време на дълги пътувания.

Автоматикът осигурява по-плавно шофиране

Макар че все още много хора карат старите си автомобили с ръчни скорости и се опитват да ги “изцедят докрай”, при необходимост да наемат автомобил, повечето обикновено се насочват към опцията за автоматик под наем.

Автоматичните трансмисии превключват предавките безпроблемно, осигурявайки по-плавно и гладко шофиране с по-малко засечки в сравнение с управлението на кола с ръчни трансмисии.

Автоматичните автомобили  като цяло осигуряват доста по-плавно движение по отношение на спиране и тръгване, тъй като няма нужда постоянно да превключвате скоростите ръчно.

Това прави автоматиците доста по-удачни като вариант, в сравнение с ръчните трансмисии, ако сте от хората, които шофират само от време на време и при определени поводи.

Помощ при потегляне по наклон

Много от градовете в България, в това число и части от София, са разположени в планински местности, където улиците изискват доста големи майсторски умения по отношение на шофирането.

Добрата новина е, че съвременните автоматични автомобили са оборудвани с функции, които улесняват колата при потегляне по наклон, което улеснява тръгването и спирането на места с подобен терен.

По тази причина, ако ще пътувате извън столицата и искате да си наемете автомобил, много по подходящо е да вземете автоматик под наем, отколкото да заложите на класическо возило с ръчни скорости.

Изборът е много голям

Ако ви притеснява, че ръчните трансмисии предлагат по-голямо удобство, трябва да се отбележи, че това всъщност изобщо не е така. В наши дни вече на практика всички автомобили са с автоматични скорости, така че подобни вярвания не бива да ви притесняват.