Skip to main content
Инверторни климатици онлайн

Силните страни на инверторните климатици

Това да разполагаш с висококачествен продукт и да знаеш, че той ти служи вярно, и ще продължава да ти служи вярно още дълго време, е доста приятно чувство. В днешно време, повече и повече хора оставят настрана евтиното и предпочитат качественото, за това днес ще обърнем внимание и на силните страни на инверторните климатици, за да им се насладим още повече.

Могат да работят при – 30 ºC

Това, че могат да работят ефикасно при температури под минус 30 ºC, не е нещо ново, тъй като много от старите климатици го можеха. Въпроса тук, е че те го могат без да харчат допълнителен ток, та дори остават 60% по-ефикасни от най-ефикасните стари климатици.

Това се дължи на бавния старт и възможността за работа на ниски обороти на компресора, което означава, че самият климатик може да избере по-бавни обороти. Именно подгряването на външното тяло по този начин означава, че реалната операционна температура на външното тяло няма да е толкова ниска, че да не може да загрее въздуха.

Реално, компресора върши повечето работа, като с бавното си въртене поддържа операционна температура на реултаните, които затоплят въздуха през зимата. При старите климатици се налагаше доста яростно и забързано затопляне, което отнема значително големи количества електроенергия.

Рядко се развалят – ето защо

Тези климатици са прословути с това колко рядко имат нужда от поправка или дори допълване на фреон. Дължи се на ефикасността на преобразуване на електроенергия и провеждането й из системата – намаленото напрежение и стрес над компоненти означава в пъти по-малко амортизация.

Ако този акумулативен ефект се разстели в период от 10 години, малко ще са нещата, които ще различават чисто нов от използван, втора употреба климатик.

Могат да ароматизират помещението

Един приятен плюс на някои модели и предложения на магазини като Eclima.bg, е това, че имат функция за ароматизация на помещението. Тя е интегрирана във вътрешното тяло на помещението, като потребителя може сам да избира процента на ароматизация и дори да подменя ароматите, когато старите вече са му омръзнали.

В корпуса на самите климатици има малко казанче за различните ухания, които избирате, като при тях можете да направите дори собствени комбинации. Функцията се контролира от дистанционното на самия уред.

Пречистват от бактерии въздуха

Чистотата на въздуха в едно помещение определя до голяма степен какво ще е усещането и атмосферата в него. Но когато става дума за здравето на малки деца и възрастни хора, е важно да се полагат усилия за намаляването вероятността от разболяване или развитието на респираторни заболявания – в такива случаи се радваме, че има компании като Eclima.bg, които предлагат висококачествени инверторни климатици от този клас.