Skip to main content
Бус под наем в София

Мога ли да наема бус с обикновена шофьорска книжка

Много хора се интересуват от услугата рент-а-кар, а за голяма част от потребителите, особено онези, които пътуват с големи семейства, приятели и роднини, представлява интерес и наемането на бус.

Този тип превозни средства се използват основно в два случая – когато пристигате от път, повече хора сте и имате много багаж или пък когато ви предстои пътуване с много приятели и членове на семейството по някакъв повод до друг град например.

Можем ли да караме бус с обикновена шофьорска книжка

Най-общо казано, отговорът е да. Можете да карате нает бус с нормална шофьорска книжка (категория B), тъй като тя ви дава право да управлявате конвенционални бусове, ванове, пикапи и микробуси с твърда ос, които тежат до 3,5 тона и имат до осем пътнически места.

Накратко, това означава, че можете да шофирате повечето нормални микробуси със свидетелството за шофиране, което вече имате, без това да представлява какъвто и да било проблем.

Ако имате някакви, каквито и да било съмнения, можете да се обърнете към компанията за отдаване на коли под наем, тъй като там могат да ви отговорят на всички въпроси (за повече информация, обърнете се SofiaRentACar.bg).

Имайте предвид, че ако нещо по вашето свидетелство за правоуправление не е наред или има несъвместимост между вашата шофьорска книжка и возилото, което сте си избрали, компанията първа ще забележи това  ще ви насочи към автомобил или бус, който да отговаря на вашите шофьорски умения и лиценз.

А защо бус

Бусът не е необходим винаги, но има някои ситуации, в които се смята, че това е най-подходящото превозно средство. Той може да спести много разходи на вас и семейството ви за таксита, когато с връщат от чужбина с много багаж или пък когато сте поканени да присъствате на някакъв повод заедно.

В подобна ситуация е много по-добре всички да се организирате и да пътувате в едно общо превозно средство, отколкото 2 или 3 семейства да плащат разходи за гориво и да пътуват отделно. При всички положения, има не малко ситуации, в които това решение може да ви спести много грижи и чудене как да се организирате.