Skip to main content
Адвокатска кантора за бракоразводни дела

Развод по взаимно съгласие – колко трае цялата тази процедура

Един бракоразводен адвокат най-често чува въпроса: „Колко време е продължителността на развода по взаимно съгласие”. За огромно съжаление малко юристи са в състояние да отговорят точно, кратко и ясно, тъй като никога не се знае с точност колко време е възможно да продължи самият процес.

Ако наетият от вас адвокат ви отговори другояче,  най-вероятно го прави в името на своя хонорар и държи клиентът да чува онова, което иска. Но не това е целта.

В случай, че обстоятелствата в личния живот са ви довели до там, че трябва да прекратите взаимоотношенията с половинката си, съветваме да не губите време в излишни срещи с адвокати, които не са специализирани в тази област.

Потърсете юрист за развод по взаимно съгласие, който най-лесно и бързо ще ви ориентира в обстановката и с негова помощ нещата няма да се проточат толкова дълго.

Винаги можете да направите справка в Интернет или да потърсите препоръка от близък, приятел, роднина. Добрите адвокати се познават бързо и едва ли вътрешната ви интуиция ще се окаже подвеждаща.

Единственото, което се иска от вас, е да не се доверявате на първия срещнат. Все пак това е човекът, на който ще се наложи да разкриете много повече за отношенията си със законовата половинка, отколкото бихте споделили на приятел. Важно е да ви предразполага и да не чувствате никакви бариери, свързани с темите на разговор помежду си.

Възможно ли е развод по взаимно съгласие да трае седмица

Отговорът на този въпрос е не. Главните причини за това са технологични. Съдиите, практикуващи на територията на страната, не заседават всеки ден от седмицата. Необходимо им е време, в което да се запознаят със случая и да вземат решение, свързано с казуса.

Без значение дали съпрузите са се споразумели, то продължителността на процеса няма да отнеме по-малко от месец, тоест след приблизително 30 – 40 дни от входиране на документите се насрочва дата за дело.

Разбира се, винаги може да има отлагане, заради неизяснени въпроси. Съществуват случаи, в които едно дело по взаимно съгласие е продължило повече от 60 дни. Ето защо всеки коректен адвокат ще ви информира, че е невъзможно за седмица да прекратите законовите си взаимоотношения с партньора.

Хората, които са в търсене на бракоразводен адвокат, който да се справи с разрешаването на личния им казус за оптимистично кратък срок, ние препоръчваме да се свърже с юрист от SBKLaw.bg. Гарантираме, че ще останете приятно изненадани от високия професионализъм на адвокатите там, както и тяхното обективно мнение по всеки въпрос.