Skip to main content
Шампоани за жени онлайн

Боядисване на коса в домашни условия – трайни резултати

Боята за коса се отмива лесно? Търсите трайни резултати, но не знаете как да ги постигнете? Не сте сигурни дали проблема е от марката на боя за коса или се корени някъде другаде? В този текст ще обсъждаме темата за задържане на цвят след боядисване и от къде можете да намерите най-добрите продукти в България.

Техники за запазване цвета на боядисаната коса с лесни способи

Косата е прекрасен атрибут, допринасящ до голяма степен до естетиката и идентичността на човека. За това много дами избират да разнообразят своят лик с нов цвят на косата, което може или да стане с помощта на фризьор или с приятел – ако е достатъчно къса косата можете и сами.

Не малка част от аудиторията ни, обаче, изпитва проблем със трайното задържане на наситен и плътен цвят след боядисване. Това изисква повторно боядисване с професионална боя за коса, а това време и пари – няма ли начин да задържим цвета?

Има начин – ето какво трябва да знаете за боядисаната коса

Визуализациите по рекламите за продукти на коса достоверно показват всъщност колко сегментирана е структурата на косата. По цялото си протежение косата има обратни по посоката встъпление, всяко от което подкрепя предишното.

Именно в пространството между тях се съдържат голямата част от естествените масла, и точно те са главният приятел на всяка боядисана коса.

Не боядисвайте чиста коса

Миенето на коса отмива естествените масла, които я защитават от изтощаване и немощ. Премахването им оставя гладна повърхност, върху която боята трудно се захваща – това е същият принцип при боядисване на гладки повърхности като метал или повторни слоеве лак по мебелите – нужна е повърхност върху, която да се захване цвета.

Препоръчително е да се изчака поне 48 часа преди боядисване, не мийте косата, оставете я такава каквато е – можете да ползвате пяна за омекотяване или къдрене, но не прекомерно.

Как да запечатате цвета на косата

Въпреки спазените упътвания на опаковката, много често жените в нашата аудитория откриват, че цвета на косата просто се отмива. Това или заради ниското качество на боята, или на техниката на боядисване – може и да е до температурата на водата – не мийте косата с топла вода, всичко над 35 градуса ще свали цвета по-бързо.

Има специални шампоани за боядисана коса. Те предпазват косата от изсушаване и дават тонус на цвета, като предотвратяват бързото отмиване на пигментите.

Не мийте косата прекалено често – това отмива не само естествената й защита, но и не й позволява да се възстанови след третиране с боя за коса. Ако вашата коса се омазнява прекалено бързо, живеете в голям град и я чувствате мръсна – можете да използвате специалните препарати или маски за коса, които я предпазват от слънцето и замърсяването.