Skip to main content

Никеца представя “МИРНА”!

Николай Воденичаров, по-известен като Никеца, щe представи официално първата си изцяло самостоятелна песен “МИРНА” на сцената на столичния клуб Swingin Hall на връх 8ми март от 20.30ч. Гостите ще могат да чуят парчето, както и да изгледат на голям екран видеото към него. Продуцент на песента е Христослав Галилеев – Гальо, а режисьор на видеоклипа е вокалът на P.I.F. – Димо Стоянов. В заснемането са участвали операторите Стефан Стефанов, Николай Мутафчиев и Юри Божинов (P.I.F.).

Nikeca_Mirna

Известен като част от групите Casual Threesome и Dirty Purchase, Никеца участва и в редица други музикални проекти, сред които изключително успешната колаборация “Honey” с Руди от Руди, Дули, Муден и Кукушев.

Небрежен, по момчешки чаровен и винаги готов да запее, Никеца е душата на компанията. Изглежда така, че където и да го пуснеш ще си намери нови приятели, щур купон, смислена книжка. Успява да превърне всяко пътуване в приключение, а всяко участие на сцена в истинско събитие за присъстващите. Публиката го възприма много радушно и обикновено го кара да се раздава на китарата до сутринта. И той го прави от сърце и душа просто ей така, защото му е точно толкова гот колкото и на хората, дето го слушат.

Nikeca_Koraba

Чух за пръв път новата му песен “МИРНА” миналия Великден, когато я изпълни съвсем неофициално на едно любимо корабче. Публиката много се зарадва на енергията и емоцията на песента. Сега, ден преди официалното представяне, продължавам да си мисля, че тексът ще допадне на всички, а припевът и мелодията ще се вклинят в съзнанието на публиката. Очаквам парчето да стане хит и го хващам за един бърз разговор.

Teddy’s Tales: Никец, разкажи ми за “Мирна”. Знам, че ти си автор на текста. Бързо ли ти се получи и как се чувстваш когато я изпълняваш?

Nikeca: Аз съм автор на текста и музиката. Самата песен ми се оформи в главата сравнително бързо… Записът беше по-продължителен процес, защото го накъсахме във времето. Моци записа барабаните една вечер в Репетиционната, която тогава беше около Сточна гара и след това в продължение на няколко месеца аз записах останалото в студио BusterStudio в София. Барабаните записахме с помощта на Бранимир Фиданов и неговите микрофони “Нойман”, за което жив и здрав, Бранец! Люси Стойнев от Dirty Purchase направи мастера в неговото студио и ето ни.

Nikeca

Teddy’s Tales: Как избра Димо за режисьор на клипа? Колко време отнеха снимките и кой помага?

Nikeca: Гальо имаше идея, че Димо ще има идея. Един ден се чухме с Димо и той ми каза “имам идея”. И продължихме по сценарий. Снимките продължиха 2 дни на 2 локации. Едната е студио в жк Дианабад, другата е добрия стар Swingin’ Hall. В заснемането участваха операторите Стефан Стефанов, Николай Мутафчиев, както и Юри Божинов (P.I.F.).

Nikeca1

Teddy’s Tales: Продуцент на песента е Гальо (Христослав Галилеев). Усещаш ли го като ментор?

Nikeca: Усещам го като приятел. Доволен съм, че имаме допирни точки в музикално отношение. Благодарен съм му и за реализацията на “Мирна” и се радвам, че вярва в парчето! Така ще можем да я свирим и споделяме навсякъде.

Nikeca – The Uninvited

Teddy’s Tales: Имаш няколко други песни, която аз много харевам “The Uninvited”, “Under Lovin Ice”, “Violet”, “Lie Within A Lie”, които можем да ги чуем в Soundcloud. Ще ги изпълниш ли и тях на представянето на “Мирна”?

Nikeca: На представянето на клипа – не. По-натам – да. Това са песни и на Casual Threesome и парчета, които ще изпълнявам за в бъдеще.

BrazzObrazzie 2015 – Day 3 – DIRTY PURCHASE

Teddy’s Tales: След представянето на песента и клипа, ще се качиш на сцената с Dirty Purchase, с които често имаш участия. Предполагам че много твои приятели музиканти също ще са в Swingin Hall. Ще се включат ли и те? Да очакваме ли музикална вакханлия на връх 8ми март?  

Nikeca: С Dirty Purchase ще захапем сцентата веднага след прожекцията на песента, така че от там нататък всичко е възможно. Харесва ми, че ме асоциираш с думи като “вакханалия”… Винаги когато има приятели и има музика се стига до там и това е един вид безкрая.

Casual Threesome – We’re Also Takin’ This

Teddy’s Tales: Свириш с Casual Threesome и направо разбивате заедно в клубовете в София и по страната. Много ви се радва публиката. Готвите ли нещо ново и с тях?

Nikeca: Да, всъщност работим по клипа на едно от нашите парчета “We’re Also Takin’ This…” заедно с едни много хубави хора. Мисля, че през aприл групата ще си имаме първото видео. С наближаването на това ще пускаме материали около снимките.

Teddy’s Tales: Коя група ти се иска да подгрявате с Casual Threesome на концерт в София?

Nikeca: Много от групите и изпълнителите, за които се сещам са нефункциониращи в момента, но… The Rolling Stones, Queens Of The Stone Age и много, много други … би било чудесно… Искам да пожелая успех и приятно прекарване на Jeremy? на сцената с великите Queen.

Teddy’s Tales: А кой е най-добрият концерт на който си бил?

Nikeca: Пловдив, стадион “Ботев”, 11ти Юни 1999 Metallica…

Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – Bitches & iLike (Bicha si Ailqk)

Teddy’s Tales: Имаш си много айляшка компания в лицето на Руди, Дули, Муден и Кукушев”, като участваш в няколко техни клипа и песни. С тях ли обичаш най-много да се разбиваш?

Nikeca: Всеки ден (смее се)! Наздраве на тях! Лятно настроение ще продуцираме с тях пак тази година.

RXDI & Nikeca – Honey

Teddy’s Tales: С кой още се шляеш и оставя ли ти време от толкова клубни участия?

Nikeca: Вижда се с кой се шляя… Стига да се загледаш. По-горе изброените са си постоянни…Обичам да обикалям с Белия Орел и останалите главорези в и около село Завой, Ямболско. Едно от любимите ми места изобщо…

CASUAL THREESOME – Wild Horses (Rolling Stones Cover) – Stroeja

Teddy’s Tales: Медиите често те сравняват с Мик Джагър и Джим Морисън. Те ли са твоите музикални гурута?

Nikeca: Медиите? … Иначе да, това са двама от най-големите!

Nikeca_Vidin

Teddy’s Tales: Фен си на Керуак, пътуванията, морето… я кажи какво намираш По Пътя?

Nikeca: Песни. Доказателство за още нещо… Това откривам по пътя. В “Мирна” има По Пътя… Клишето че всичко е сега си е факт.

Teddy’s Tales: Къде е домът на неспокойният дух?

Nikeca: В страноприемница, край пътя на забравата, зад мечтата, която никога не стига, в мъглата, в която иска да се губи…

Teddy’s Tales: Има ли нещо, което ти повтарят приятелите и вече се замисляш за него?

Nikeca: Да спра да мисля за глупости.

Teddy’s Tales: А кое е нещото, което никой не знае за теб?

Nikeca: Че имам брат близнак, който живее на една планина на Венера.

Представянето на самостоятелната песен на Никеца точно на 8ми март е намигване към дамите и никак не е случайно. След като чуят песента и видят видеото към нея, гостите на празника ще се позабавляват в компанията на Dirty Purchase, което си е гарант за великолепен купон. Не се сещам за по-добър начин за отбелязване на деня 😉

Събитието е под надслов: Дами канят – Без вход

Ето го представено във Facebook: https://www.facebook.com/events/622835501199765/