Skip to main content
Покупка на нова кола

Наем или покупка на кола – каква е разликата

Трябва ли при всеки път, в който ни се прииска да се възползваме от удобството на автомобила, да влизаме панически в сайт, пълен от горе до долу с обяви за автомобили? Тогава да започнем да гледаме коли, пари за които нямаме и да започнем да въздъхваме в знак на безпомощност?

Естествено, че няма смисъл всеки път да преживяваме този ужас. Винаги можем просто да влезем в сайта на SpeedyCars.eu и да си изберем кола, която да наемем в срока, от който се нуждаем.

Ползването на автомобила ще е също толкова безпроблемно и неконтролирано, ще имаме възможността да ходим където си поискаме. С едно изречение – ще имаме всички ползи, които ни носи собствеността на колата, но просто няма да се занимаваме да следим всички документации около нея.

Трябва ли да имаме разлика в начина на мислене

Между това да купиш и това да наемеш автомобил има огромна разлика. Едното граничи с избор, който много определят „на живот и смърт“.

Когато купуваш автомобил, съвсем естествено е да огледаш всичко от началото до края – има ли течове, колата в изправно състояние ли е, дали е блъскана, затварят ли се вратите, блъскана ли е някога и т.н. След като отговорим на всички тези въпроси плюс да осъществим пробното каране, от нас се иска само и единствено да кажем дали я взимаме или не.

Ако сте гледали как изглежда мъж, който избира своята нова кола, тогава най-вероятно знаете, че погледът му е като на човек, който избира кое дете да осинови. Толкова грижовен поглед мъж едва ли ще видите да извади пак.

Бъдете сигурни, че за мъжете е много важен момент, когато избират своята първа кола. Тогава, обаче, начинът им на мислене е прекалено дребнав.

Когато си наемате автомобил, от вас не се иска толкова много гледане и вторачване в детайлите на автомобила. От колата в този случай се изисква само и единствено да е достатъчно сигурна, а от фирмата – да е коректна.

Какви са ползите на това да си наемем автомобил

Ползите от наемането на автомобил са много. Най-много от всичко, вие ще спечелите време.

Ценният ресурс ще бъде във ваша полза, защото не се изисква никакво пререгистриране на собственик, оправяне на целия куп от документи и всички други подробности около купуването и уреждането на автомобил. „Качвам се и карам“ е мечта на много хора, но всеки съжалява, че не може да го постигне при покупката на автомобил.

Когато го наемате от рент-а-кар лидери в София като SpeedyCars.eu, вие можете да си го позволите, защото сигурността е приоритет номер едно при фирми от този калибър.