Skip to main content
Лазерна епилация по време на бременност

Лазерна епилация по време на бременност

Всяка жена желае да бъде неотразима, затова се старае максимално добре да се грижи за външния си вид. Това се отнася както за външния вид, така и за окосмяването по цялото тяло. С цел премахване на нежеланите косми в различни зони на тялото, днес са разработени множество методики, като се започне от обикновено бръснене и се стигне до професионално обезкосмяване.

Но не всички методи за отстраняване на нежеланото окосмяване са ефективни и безопасни, особено в толкова отговорен период в живота на всяка жена, какъвто е бременността.

Трудно е да се оспори фактът, че периодът на бременност – това е един от най-важните етапи в живота за всяка жена. Въпреки промените във фигурата всяка жена желае да бъде красива и поддържана.

Актуалността на епилацията по време на бременност е свързана с факта, че през този период обезкосмяването се затруднява.

Във връзка с хормоналните промени, се променя кожата, усилва се растежа на космените структури. В някои случаи се наблюдава поява на първично окосмяване в зони, в които до преди това никога не са се появявали косми. В такава ситуация изниква въпроса за избор на метод на епилация, който да избави бъдещата майка от нежеланото окосмяване за дълго, без да навреди на бебето.

Днес сред множеството методи за обезкосмяване, особено място заема лазерната епилация, която се препоръчва като най-ефективна и безопасна за организма.

Лазерна епилация при бременност – алтернатива на болезнените методи

Лазерната епилация, въпреки всички предимства и простата на процедурата, често се отстъпва по популярност на един от разпространените методи, предполагаща бързо процедурна ефективност – восъчно отстраняване на космите. В резултат на това лазерно въздействие се запазва в течение на месец, което се постига чрез едновременно отстраняване.

Подобни противопоказания са свързани със следните рискови фактори:

  • Болковият шок, възникващ при премахване на космената покривка, може да предизвика хормонален бум, който да предизвика стрес за организма на бременната жена и да се отрази неблагоприятно на здравето на детето;
  • В ранните срокове на бременността, болката може да стане причина за спонтанен аборт;
  • Обезкосмяването с горещ восък е противопоказно при разширени вени, които се смятат за спътници на бременността.

На фона на такива ограничителни мерки, касаещи бъдещите майки, възможността за извършване на лазерна епилация, изглежда най-комфортно и безопасно. Особено това се отнася за интимните зони и за краката, които поради редовното посещение на гинеколози, трябва да са в идеално състояние.

Освен това класическото бръснене в напреднала бременност може да се окаже невъзможно за някои части на тялото.

Лазерната епилация при бременност е безвредна, но въпреки това е препоръчително, преди да се подложим на нея, да се консултираме с акушер гинеколога, който наблюдава нашата бременност. В крайна сметка винаги можете да изчакате малко и след това да заблестите както винаги в красиви нюанси.

Structured Data, Review
Title: Лазерна епилация по време на бременност
Reviewed by
Rating: 5.0
Summary:
Description: