Skip to main content
Почистване на грим - как се прави

Как да почистваме лицето си след използването на грим

Колкото и качествен да е един грим, рано или късно се налага да го премахнем, дори да е невероятно добре поставен, да издържа и да е струвал скъпо. Има няколко много важни неща, които всяка жена трябва да знае за своето лице, грима и как да го премахне без да вреди на кожата – с помощта на експертите от FioreMakeUp.com ще ви помогнем да разберете как.

Основните начини за махане на грим и грижа за кожа

Може да срещнете много информация по тази тема като тя значително може да варира, но това, което би трябвало да е общо между всички източници, е че грижата за кожата е на първо място. Да, грима може да прикрива много недостатъци (можете да научите как да се гримирате самостоятелно с FioreMakeUp), но е добра идея да знаете каква е правилната грижа за кожата.

Премахване с памучни тампони и мляко за тяло

На първо място е премахването на грима, това може да стане с много различни продукти, но един от най-нежните и ефикасните се оказва млякото за тяло. В комбинация с меки и качествени памучни тампони за махане на грим, ви можете доста бързо и ефикасно да отстраните нежелан грим от лицето си, без особено много да стресирате кожата.

Този метод помага за по-дълбоко проникване, дълбоко в порите, за да се отстрани напълно всяка следа от грима, като същевременно предразполага порите към почистване. Голямото значение тук е колко време е стоял грима и дали и колко фиксатор е използван – по-обилната употреба на телесно мляко не е задължително най-добрия вариант.

Измиване на лицето със сапун

След премахване на грима е добра идея да измиете лицето със сапун, но това не бива да е с какъвто и да е сапун, тъй като обикновените изсушават кожата. Това, което те правят, е че успешно се свързват с естествените масла от кожата и ги премахват, което я изсушава и я прави значително по-уязвима на нараняване.

Ексфолираща и подхранваща маска

Ексфолиращите маски са нужни за едно значително по-добро решение за цялостно и дълбоко почистване на лицето, тъй като те са предназначение за премахването на мъртва кожа. Те „издират” горните слоеве на епитела, което позволява на кожата да диша и да възобнови своето естествено омазняване.

Почистването на порите с ексфолиираща маска е страхотен начин за премахването на черните точки, смаляване на порите и като цяло, създаване на ефект на подмладяване. Нужно е да го правите спрямо усещането на кожата, не използвайте прекомерно, тъй като може да се развият различни ефекти като алергии.