Skip to main content
Футболни залози

5-те емоции, които всеки, правещ залози, изпитва

Емоциите ни водят, движат и често дори управляват – или поне са го правили веднъж в живота ни. Тази статия цели да разгърне темата за емоционалните състояния през които преминава един типичен човек правещ спортни залози.

Ще обсъдим също така какво е тяхното значение, дали те са вредни за печалбата и дали някои от тях не могат да бъдат причината да загубим.

Психосоматичният профил изработен в този текст е изцяло фикционен, но е базиран върху дългогодишен опит в сферата на спортните залози и хазартните игри.

Частична помощ с информация има от експертите от най-новата онлайн платформа за спортни залози – inbet.com.

Изброените емоционални състояния са изразени в хронологична последователност на тяхното възпроизвеждане, въпреки, че не може да се направи твърдение, че този ред важи при всички хора.

1. Любопитство към това дали ще познае

Любопитството е в корена на всяко начало, без значение дали го разглеждаме при деца или при възрастните хора.

Всъщност любопитството е психологичен механизъм, с който си помагаме да разберем непознатото с цел да го обуздаем и контролираме, превръщайки го от страшно, в нещо безопасно.

Дори и да не правите спортни залози, едва ли някои, дори за секунда, не се е чудел как се правят те и дали не би познал. Дори да не следите футболните срещи по света, със сигурност сте чували или познавате, някой който е печелил пари от подобни залози.

Ако залагате има голяма вероятност в ума ви да е минавала мисълта „Я да видя дали ще позная”.

2. Амбиция – жажда за печалба

След като се премине прага и сте взели решение да пробвате, със сигурност във вас е набъбнала зародиша на амбицията и желанието да спечелите. Все пак кой не обича да печели?

Амбицията много често се усеща като доза целеустременост, увереност и искрено, горящо желание да постигнете нещо.

Амбицията има и една тъмна страна – тя може да ни заслепи за евентуалните грешки в преценката ни, когато взимаме решение водещи до края на дадено явление.

3. Привързаност към избора

Ако инвестирате от времето, вниманието, интелекта и парите си в нещо, то започва да става доста лично. Все пак инвестирате не малка част от себе си (буквално) в това нещо, тоест то е почти като ваше дете.

Когато нещо е лично и близко, ние изобразяваме „симптомите” на привързаност. Те са усещането на емоционална близост към някого или нещо, сантимент, усет за разбиране, нежелание за пускане.

От една страна привързаността може да накара човек да се подготви по-добре за даден залог, тоест да инвестира повече от знанията и времето си.

От друга страна тя може да попречи за трезвата преценка на ситуацията и достъп до истината на време, а това води до по-голяма вероятност от загуба.

4. Вълнение и притеснение

Вълнението в очакване на нещо, е добре позната емоция – някои я усещат повече и по-често от други. Едва ли има новобранец при спортните залози, който не е изпитвал усещането на трепетливост, вълнение и притеснение, когато очаква да види дали е спечелил.

Всъщност именно тази тръпка кара много хора да се върнат към хазарта след дълга пауза, тъй като адреналинът изпитан от очакването е неповторим.

5. Изненада

Изненадата от печалбата или загубата е навестявала всички. Там е работата, че колкото и да си добър в предвиждане на резултатите от една футболна срещa, а най-вероятно си имал неприятна изненада от загуба.

Малко неща могат да бият приятната изненада от печалбата, еуфорията, че си познал и това, че си бил шансовете – надиграл си системата, бил си прав.

Ако искате да усетите това, и много повече – можете да проверите inbet.com – за най-добрите шансове да спечелите.