Skip to main content

Cama Mia

Казват, че за да привлечеш Любовта в живота си трябва да я поканиш в сърцето си, в ума си и в дома си. И тук не трябва да се разбира Любовта с онзи специален човек, а Любовта въобще. Напоследък си мисля колко е хубаво да си влюбен, без значение дали е споделено, дали човека отсреща усеща… няма значение какво и дали ще се случи защото всичко се случва в сърцето ти, в душата ти, а в някои моменти това е достатъчно.

Преди време на чаша бяло вино, моя близка приятелка ми сподели, че за да привлечеш Любовта, да я подмамиш към себе си трябва да “изчистиш” съзнанието си. Освен това трябва да подредиш дома си и да се обградиш с красиви неща. Буквално. В нас по принцип е подредено и всяко нещо си има място, но онзи ден се замислих за скрития смисъл на тези думи. Може би съм слушала, но не съм чула.

От известно време изпитвам нужда да хвърлям – неносени дрехи, обувки, вещи, стари списания. И това при положение, че аз не съм от хората, които пазят ненужни неща. В плен съм на това желание за “пролетно почистване” от средата на февруари. Хвърлях по малко всеки ден и всеки път усещах как дишам по-леко и се чувствам по-свободна. Но все ми се струваше недостатъчно. До онзи ден.

Следобедът беше слънчев и след цял ден в офиса, на тръгване от Лозенец реших да се разходя. Бях виждала този магазин много пъти, но никога не бях влизала. Помислих си Cama Мiа, ех, че хубаво име… напомня на Cara Mia*. Някак си те приканва, примамва те да се откъснеш от ежедневието и да се потопиш за миг в друг свят. Имаше много хора в магазина, явно правеха презентация на продуктите си. Влязох. Посрещнаха ме с усмивка. Не знам защо съм си мислела, че нещата тук са скъпи. Е, не са.

Намерих най-прекрасното спално бельо – памук, памучен сатен, памук-перкал. Всичките комплекти бяха в жизнерадостни цветове, луксозни, разкошни на допир. Имаше дори такива в промоция. От презентацията научих какво значение има броя на нишките, защо някои материи държат хладно, и защо именно Египетския памук е най-висококачествения в света.

1    2

3    4

Момичетата бяха много мили, оставяха ме да гледам на спокойствие и идваха на секундата, ако имах колебания. Купих халати, кърпи в бежово за баня, кухненски кърпи в кафяво, купих дори страхотни декоративни възглавнички. Освен, че напазарувах се и образовах. Харесах си спален комплект от нежен Египетски памук, който ще си взема на заплата! Истински лукс! Ох! Нямам търпение!

7   8

Прибрах се. Хвърлих възглавниците на дивана, закачих халатите, сложих тези пухкави, мекички хавлии. Огледах се, домът ми беше станал по-уютен, по-хармоничен, по-специален, по-мой. Благодаря, Cama Mia! Заповядай, Любов!

Cara Mia – от итал. скъпа моя