Skip to main content

RXDI с втора поредна номинация за “Най-добър R’n’B артист” от 359 Hip Hop Awards 2016

Дааа, февруари е и лятото е още много далеч, но това не ми пречи да си пускам айляшките песни на RDMK (или “Rudi, Duli, Muden & Kukusheff”) и да се отнасям на морето. Като ми дойде много, сменям с песни на RXDI (Руди), които е правил с различни други музиканти. Настроението ми моментално се оправя. Срещам се с Руди по повод една хубава номинация.

Rxdi1

Този петък (05.02.) в една от най-модерните ВИП локации в София – зала EFE на хотел “Маринела” ще се проведе най-голямото събитие за българската хип хоп сцена или 359 Hip Hop Awards 2016. Руди за втора поредна година е номиниран в категорията “Най-добър R’n’B артист”. През 2013 на същите награди неговата банда RDMK участва в номинацията за “Най-добра банда на годината”, както и “Най-добър летен хит”, а през 2014 групата е номинирана в категория “Дебют”. Самият RXDI е бил номиниран и за “Най-добра колаборация с артист от друг стил за 2014 г”. Ето какво ни разказва той:

 

Teddy’s Tales: Свирил си на цигулка, синтезатори, тарамбуки, и разни други перкусии, обаче не съм те виждала на участия с тях 🙂 Но пък навсякъде мъкнеш една много хубава китара с надпис RXDI в червено на калъфа. От кога датира любовта ти към музиката?

RXDI: От ранна детска възраст музиката ми беше страст, въпреки че цигулката към този момент не ми беше любимият инструмент. Започнах да го оценявам доста по-късно след като спрях да свиря на него. Покрай рока и по-тежките звуци започна залитането ми по китарите, а когато в края на 90-те открих и възможността да ги комбинирам с дигиталните възможности на компютрите се породи и постоянното желание да правя различни комбинации. Не разнасям китарата винаги, повече я употребявам за участията с Nikeca, когато правим акустични перформънси. Клубовете не винаги са удачни за китареният звук.

Rxdi

Teddy’s Tales: Кажи сега за тази поредна номинация от 359 Академия, чувстваш ли се VIP и с кой се бориш за наградата?

RXDI: Чувствам се ВИП, когато други музиканти които харесвам оценяват това, което правя и ме канят да правим съвместни проекти и когато млади талантливи хора искат съвет от мен. По принцип не се боря за награди, боря се да имам добра продукция. Харесвам изпълнителите, с които съм номиниран. С някои от тях имам текущи проекти, които се подготвят вече, с други сме говорили за бъдещи такива, но нека това за момента е само лек жокер. Не успях да реализирам повече проекти през 2015 – успях само два самостоятелни, но за 2016-та съм подготвил албум, който се надявам да излезе малко след албума на RDMK.

 

Teddy’s Tales: А от кой зависи кой ще бъде победителя – от жури или от публиката?

RXDI: Винаги е публиката. Защото без значение кой ще вземе наградата, публиката е тази която ще го консумира. Понякога PR и други схеми помагат за моментни успехи, но публиката решава дали ще дойде на участията ти или не.

 

Teddy’s Tales: Разбрахме за наградите на 359 Хип Хоп Академия. Кажи сега какво става с другите момчета от RDMK. Какви ги вършите?

RXDI: Работим. Очевидно не с темповете, с които хората очакват, но все пак действаме. Предполагам знаеш, че не сме изцяло ангажирани с музика, а го правим заради удоволствието да даваме на хората музика и позитивни емоции, което ни разтоварва и ни прави щастливи.

Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – Na Disco

Teddy’s Tales: Тази седмица Dirty Purchase представиха дебютния си албум по случай 20 години от събирането си. Публиката пощуря. И понеже и децата си пеят вече “Бича си айляк” и “Дневен Ред”… и вас ли ще ви чакаме 20 години за албум 🙂
RXDI: Оптимистичният вариант е Пролетен албум на RDMK и летен на RXDI. Знам, че сме го казвали много пъти, но е крайно време да дадем на хората несподелените тракове….или поне част от тях 😀

Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – Bitches & iLike (Bicha si Ailqk)

Teddy’s Tales: Ти си известен с това, че се занимаваш с много проекти едновременно. Кои ти бяха най-успешните колаборации с други артисти? Ще има ли скоро нова песен, която да подлуди фенките като “Honey” и “В големи дози”?
RXDI: Експериментирам с различни изпълнители, не държа да са най-популярните. За мен е важно да усещат музиката по моят начин. Миналата година беше разнообразна, като започнем от меланхоличното парче с Missher до “Долу” с Duli, Kaskata и T. H. A. – Бучката, свирих китари в няколко парчета, на Боби Ваклинов, No Comment и други, които ще излязат тепърва. Заформил съм нещо интересно и нестандартно за 2016. Не мисля да продължавам с меланхолията, защото хората ще се объркат, че съм романтик 😀

RXDI ft. Missher -В големи дози

Teddy’s Tales: Готвите ли нещо ново със Стинки?
RXDI: Винаги готвя нещо със Стойчо! 😀 Все пак той е мадафаката на мадафакити (майна!). Общо взето той е човека, който шлифова всичките ми проекти от ден първи. Продължавам и работата си със Бате Пешо и Бучката, защото всеки има специфични умения, които са ми необходими за различните проекти.

Teddy’s Tales: Чувам, всички ви завиждат за хубавите момичета от клиповете. Все ви питат за тях. Каква е тайната да продължават да ви се връзват тези красавици 🙂
RXDI: Ами то и ние си завиждаме! Не знам защо ни се връзват! Винаги съм се чудил. Мисля, че ключа е в това да си истински и да не бъдеш различен на екрана и в реалният живот. А именно – ние сме смотани на екрана, смотани сме и в живота, така че отговаряме на условието за истински 😀

Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – Запали

Teddy’s Tales: Добре, повярвах ти 🙂 Every day is a good day… Така ли e при теб? Научиха ли хората “чисто новия танц”? Раздават ли се по участията?
RXDI: Концепцията, че всеки ден е хубав ден е на 100% вярна! И единствено от вас си зависи да работи. Зависи от това как приемаш нещата, които ти се случват! Който не го е научил е само защото не го е видял още!

RXDI ft. Duli, Kaskata & T. H. A. – ДОЛУ

Teddy’s Tales: В свободното си време раздавате ли го “гангстери”? Имате ли изобщо свободно време от записи, представления, участия?
RXDI: Като цяло, както казах се занимаваме с други неща основно, бизнеси, театрални постановки и тн. и свободното време е времето в студиото, което от своя страна го прави приятно.

Ogi 23 & Rudi, Duli, Muden & Kukusheff – Дневен ред

Teddy’s Tales: Пееш ли под душа?
RXDI: Не, и не знам защо хората харесват да пеят под душа, акустиката е ужасна!? Плюс това ми се пълни устата с вода 😀

Teddy’s Tales: Кога и къде можем да те видим скоро на сцена – сам или с RDMK?
RXDI: Всички новини около моите солови участия и тези на групата може да бъдат намерени на страницата ми RXDI, страницата на Rudi, Duli, Muden MC & Kukusheff, Bandsintown и тн. Желание да има ще има как да разберете.

Тъй като билетите за официалното награждаване и концерта на победителите от годишните награди на 359 Hip Hop Академия 2016 са изчерпани, феновете на RXDI могат да проследят събитието в реално време от 20.00 ч. на 5-ти февруари (петък) в интернет чрез този линк

Повече за RDMK: http://www.rdmk.net/

Чуйте музиката на Руди (RXDI) тук: https://rxdi.bandcamp.com/music