Skip to main content

Методи от No More Many More отбелязва рождения си ден с акустичен концерт

Тази събота, на 30 януари, фронтменът на любима моя банда No More Many More – Методи, ще отбележи рождения си ден с акустичен концерт в “Тънка Червена Линия”. Сред гостите на купона ще има и много отлично познати музиканти, които може би също ще видим на сцената. Музикалният съпорт преди и след концерта ще бъде дело на Краси Москов, като по всяка вероятност той ще наблегне на американския алтернативен рок. Събитието започва в 21 ч, а входът е свободен.

Metodi

По случай повода се чух с Методи от No More Many More. Ето какво ни разказа той:

Teddy’sTales: Признавам си, че много се радвам на групата ви и съм ви голяма фенка. Вие имате изразено присъствие на сцената на родната музика и всички ви познават по характерното ви звучене. Запазена марка са ви и социално ориентираните текстове със силно послание. Като те гледа човек отстрани и не те познава, си мисли че си много сериозен и дори сърдит. Всъщност обаче май си голям добряк, така ли е?

Методи: Към много малко неща се отнасям сериозно. Времето е прекалено ценно, за да го губя, мислейки за глупости, а дали съм добър или лош…с добрите хора съм добър, с лошите-лош 🙂 И в двата случая понякога изпадам в крайности.

No more many more – Тук някъде

Teddy’sTales: А приятелите как те приемат?

Методи: Доволен съм от това, че изобщо ме приемат 🙂 На моменти съм голямо магаре.

Teddy’sTales: Преди време ви гледах с Радула в една акустична вечер с четири вокала. Вие двамата не спряхте да се майтапите един с друг. Публиката много се забавляваше. Винаги ли е толкова весело с вас?

Методи: Както казах, не се вземам прекалено на сериозно нито като човек, нито като музикант, което не ми пречи да си скъсвам гъза от работа и в студиото, и на репетиции, че и вкъщи, защото когато си си свършил добре работата, единственото което ти остава, когато си на сцената, е да се забавляваш.

Хората разбират когато нещо не е наред с теб и аз винаги съм вярвал на тяхната преценка. За моя радост на нашите концерти мислещите хора са по-големият процент и аз наистина съм им благодарен че все още ги има.

No More Many More – По един или друг начин

Teddy’sTales: Каква е цената на музиката, която правите? Може ли музикант или група в България да се издържа само от това?

Методи: Все още си мисля, че повече съм взел отколкото дал и да, разбира се, че е възможно да се издържаш само с музика, най-често с цената на някой компромис – я със себе си, я с нещо друго, но това е въпрос на личен избор и аз на този етап не мисля, че съм готов да ставам занаятчия 🙂 Но кой знае…

Teddy’sTales: Само ти ли пишеш текстовете на песните ви и какво те провокира?

Методи: Да, текстовете са изцяло мои. Отчасти заради това, че почти не приемам чуждо мнение, когато пиша (казах ти, че съм магаре), отчасти заради това, че има думи, които няма как да изпееш. Българският език не е много лесен за пеене и аз доста внимавам в избора си на думи. От друга страна нещата и начинът, по който искам да ги кажа са до голяма степен въпрос на светоусещане и настроение. Мисля, че за нашата музика няма по-добър вариант от това сам да си пишеш текстовете, дори това да доведе до резултат, който не всеки може да преглътне лесно.

No More Many More – Бомба на стената

Teddy’sTales: Хайде сега с твоите текстове по твоята глава… За какво изпитваш съмнение?

Методи: В това дали вярвам достатъчно.

Teddy’sTales: Кога лъжеш себе си?

Методи: Когато се налага да излъжа някой друг.

Teddy’sTales: Навеждаш ли глава?

Методи: Понякога… но се правя, че не е така.

No More Many More – Двете ни страни

Teddy’sTales: Какво би направил за този, който без причина мрази?

Методи: Ще му кажа да се пази.

Teddy’sTales: Какво би направил, ако до теб човекът се преструва?

Методи: Ще му кажа – забрави ме.

Teddy’sTales: За какво ти е все едно?

Методи: Дали колата ми харчи 50 на 100.

Teddy’sTales: Как може да се победи системата?

Методи: Като победим себе си.

No More Many More – Забравих

Teddy’sTales: Кои икони, в които си вярвал, умряха?

Методи: Всички тези които изглеждат щастливи, на пръв поглед живи, но мъртви отвътре.

Teddy’sTales: Какво забравяш?

Методи: Че няма нужда да помниш всичко.

No More Many More – Хляб и зрелище

Teddy’sTales: Хляб или зрелище?

Методи: Искам си ги и двете..мои са си 🙂

Teddy’sTales: В събота – порастваш и се кефиш или одъртяваш и гледаш с тъга назад? Как се чувстваш?

Методи: Спомням си преди време, когато ставах на 30, си мислех, че вече съм голям и кариерата ми на артист е към края си. Сега си мисля, че имам цялото време на света и тепърва ще напиша най-добрата си музика и текстове. Имам късмет да съм заобиколен от хора, които уважавам и обичам. Имам най-якия китарист на света, басистът и барабанистът са завършени машини, Радула ми се връзва на всички глупости, които измисля (двамата сме абсолютни камикадзета, имайки предвид местата, на които сме свирили)*. Мисля, че се чувствам достатъчно добре и понякога, за да видиш какво има пред теб, просто трябва да погледнеш назад.

 

Заповядайте да отпразнуваме рождения ден на Методи на 30.01.2016 в “Тънка Червена Линия”.  Очертава се страхотен купон! Входът е свободен.

А утре по БГ Радио между 13 – 14 ч, ще гостуват Методи, Радула и Камен, които ще представят новата си песен “Не вярвам”. Песента вече спечели първо място в KING SIZE 10 по радио Z-Rock и над 10 седмици задържа позицията си там.

 

*No more many more e сформирана от няколко музиканти от различни банди. Това са Методи Кръстев (фронтмен на група “Скре4”), Радослав Гергов – Радула (един от финалистите на първото издание “Гласът на България”), Камен Александров (китарист в “Скре4”), Иво Иванов (басист), Петър Александров (барабанист) и DJ Юри Аначков (студент по тонрежисура). Всички пет поредни сингъла на групата са били над десет седмици в челните десет на класацията “Каменица Топ-40” по радио “Z-Rock”.