Skip to main content
Диамантен гоблен

Диамантени гоблени – новото релаксиращо хоби на хоризонта

Малко са хората, които не оценяват умението на майсторите, бродиращи с лекота красиви гоблени с изтънчени цветни детайли. Но са малко и тези, които могат да повторят майсторлъка на опитния творец. Искате да се докоснете до изкуството? Има една съвременна алтернатива, която е доста по-лесна, но носеща същите наслада и удоволствие от творенето. Да, тя се нарича диамантени гоблени.

Какво представлява диамантеният гоблен

Представете си обикновен гоблен, върху чието платно не се бродира с игла и конец, а се залепят мънички бляскави камъчета. Накратко това представляват димантените гоблени.

Продават се на комплекти, в които има включени всички необходими пособия и аксесоари за завършването на диамантената картина. В комплектите обичайно се включват: лепкаво платно, легенда за разчитане на конкретните детайли, писалка, камъчета във формата на диамант, лепкав агент, пинсета и подложка за лесно разделяне на мънистата.

Могат да бъдат с пълно облепяне или частично такова. При пълно облепяне цялата картина се изгражда от диаманти, а при частичното те са отделни детайли в цялостната картина. Красиви диамантени гоблени на много изгодна цена може да откриете на eMart.bg.

Как се работи с диамантени гоблени

Върху самото платно са обозначени, както при обикновения гоблен номерата на елементите, които трябва да се поставят на съответното място – трудно бихте се объркали. По повърхността му има лепкав слой, върху който се поставят самите камъчета. Те се залепят с помощта на специално пособие, подобно на химикалка, което има отвор в основата с формата и големината на диамантчетата.

На всяко пликче е обозначен номерът на елементите, по който да се водите за изграждане на картината. Върху самото платно са указани конкретните символи, отговарящи на цветовете и номерчета, обозначени на легендата, което на практика прави инкрустирането изключително лесно.

В комплекта ще откриете и малка плочка с лепкав компонент, който се използва за захващането на диамантчетата върху писалката. В писалката първо се поставя от него и след това се преминава към прикрепянето на диамантче върху нея, което се залепя върху платното.

При инкрустирането е важно да внимавате за запазване на лепкавия слой на платното, затова използвайте включеното в комплекта фолио внимателно, съветват от eMart.bg.

На практика всеки, който е готов да отдели малко повече внимание и време, би могъл да се справи с изграждането на такава красива диамантена мозайка. Рисуване с диаманти е ново хоби, което се предпочита особено от дамите, които търсят начин за релаксация и насърчаване на творчеството и креативността. Това е и изключително оригинална идея за подарък за близък човек.